Antrus metus iš eilės dviračių sistemos partnere tapo gyvybės draudimo ir pensijų bendrovė „Aviva Lietuva“. Kaip ir pernai, šiemet sostinės gatvėse bus 300 „Aviva" dviračių, kuriais galima kursuoti tarp 37-ių dviračių nuomos punktų.

Dviračiai jau tapo neatsiejama Vilniaus viešojo transporto sistemos dalimi - maždaug 30 proc. paslaugos naudotojų dviratį renkasi kelionėms į/iš darbo, dar 27 proc. persėda ant jo darbo metu tvarkyti verslo reikalus, o 28 proc. - renkasi miesto dviratį laisvalaikiui.

Pernai dviračių dalinimosi paslauga pasinaudojo 8,5 tūkst. vilniečių ir miesto svečių, kurie kartu įveikė daugiau nei pusę milijono kilometrų. Vidutiniškai per dieną miesto dviračiais atlikta per 1,2 tūkst. kelionių - pagal vienu dviračiu atliekamų kelionių skaičių Vilnius yra tarp trijų aktyviausių pasaulio miestų iš maždaug 70-ties, kuriuose veikia „Cyclocity" paslauga.

Populiariausias punktas, kuriame kasdien išsinuomojama ar paliekama daugiausia dviračių 2016 metais buvo Vinco Kudirkos aikštė, o dažniausi klientų maršrutai Vilniuje driekėsi Gedimino prospektu - nuo Martyno Mažvydo bibliotekos iki V. Kudirkos aikštės ir atvirkščiai, bei iš Lukiškių aikštės į V.Kudirkos aikštę.