A juosta skirta automobiliams, kuriais važiuoja ne mažiau, kaip keturi žmonės, autobusams, taksi ir elektromobiliams. Tačiau piko metu, kai gatvėse susidaro didelės spūstys, kai kurie vairuotojai tampa „gudresni už kitus“ ir važiuoja A juosta.

Trečiadienį rytinio piko metu Ukmergės g. patruliai A juostą kontroliavo keturiose vietose. Nuo 7 iki 8.30 val. nubausti 34 vairuotojai. Visi jie pažeidimus pripažino, nesiginčijo (minimali bauda už tokį pažeidimą - 28 eurai, jei žmogus baudžiamas pirmą kartą per metus, skiriama pusė minimalios baudos - 14 eurų).

Vienas iš A juostos mėgėjų važiavo automobiliu, nepraėjusiu techninės apžiūros. Kitas anksčiau jau baustas už važiavimą šia juosta.

Pasitaikė ir vienas gudruolis - Ukmergės gatvės A juosta jis važiavo įsijungęs dešinio posūkio signalą. Tačiau jis niekur nesuko, važiavo tiesiai centro link. Ši gudrybė nuo baudos jo neišgelbėjo.

Galbūt būtų įkliuvę ir daugiau pažeidėjų, jei ne kelininkai, sumanę padirbėti per patį piką. Užsikimšusioje gatvėje, A juostoje, neprivažiavus vieno iš postų, jie pastatė savo sunkvežimį ir ėmė darbuotis - vairuotojams teko grūstis į kitas eismo juostas.