Į įvykio vietą išsiųstos gelbėjimo tarnybos bei medikai. Pranešimų apie žuvusius ar sužeistus žmones kol kas negauta.

„Ten – negyvenamas namas, dirbusieji žmonės buvo išėję, apie nukentėjusius informacijos nėra. Medikų brigada budi“, - DELFI patvirtino Greitosios medicinos pagalbos stotis.

Po nelaimės iš pastato buvo evakuota apie 20 žmonių.

Dėl ko sugriuvo rekonstruojamo namo dalis, dar aiškinsis ekspertai. Iš pradžių manyta, kad nelaimę galėjo paspartinti gausiai iškritęs sniegas, tačiau ši versija iš karto buvo atmesta, kai pastatą apžiūrėjo gelbėtojai.

Įgriuvusiame name buvo įsikūrusi vyninė „Franki“ - po nelaimės jos darbuotojai evakuoja žmones ir laikinai stabdo darbą. Kada ji vėl galės pradėti dirbti – kol kas nežinoma.

Šiame pastate yra įsikūrusi individuali įmonė Ezoterinis centras, su šios bendrovės atstovais susisiekti nepavyko.

Darbai buvo vykdomi bendrovės „Mikroskopinės odontologijos centras“ patalpose, darbų rangovas nekilnojamojo turto bendrovė „Infrasta“, subrangovai - „Nivara“.

Kol kas nėra aišku, kodėl dalis pastato griuvo. Šiuo metu kaip tik buvo vykdomi pastato sutvirtinimo darbai.

„Sunku pasakyti, dėl ko įvyko griūtis. Pastatas yra senovinis, buvo statytas skirtingai laikotarpiais, tai apsunkino darbus. Pamatai buvo taip pat silpni, kaip ir būna senoviniuose pastatuose, tad buvo daromi sutvirtinimo ir rekonstrukcijos darbai“, - DELFI kalbėjo „Mikroskopinės odontologijos centro“ atstovė.