Vaizdo įraše matyti, kaip Indianos policijos leitenantas Tomas Davidsonas kalbasi su motorizuotame neįgaliojo vežimėlyje sėdinčiu 25-erių Nicholasu Kincade‘u. Policijos pajėgos buvo iškviestos, nes šalia mokyklos buvęs N. Kincade‘as pasakė kuprinėje turintis šaunamąjį ginklą.

Atvykę pareigūnai ginklo nerado, tačiau rado N. Kincade‘ą su kišeniniu peiliuku, kurį, kaip jis pats teigė, neįgalusis naudojo asmeninei apsaugai.

Policijos pareigūnai įspėjo neįgalųjį dėl pažeidimo, tačiau ketindamas pasišalinti N. Kincade‘as vežimėliu kliudė leitenanto koją. T. Davidsonas pastūmė vežimėlyje sėdintį neįgalųjį, vežimėlis apsivertė ir jis iškrito ant gatvės.

N. Kincade‘as buvo suimtas ir jam pateikti kaltinimai dėl teisėsaugos pareigūno įžeidimo, kurie vėliau buvo panaikinti. T. Davidsonas po šio įvykio 30 dienų liko be algos bei jam skirtas metų trukmės bandomasis laikotarpis.

Leitenanto vadovas Patrickas J. Flannelly patikino, jog, nepaisant to, kad T. Davidsono veiksmai galėjo būti refleksyvūs, nes vežimėlis kliudė jo koją, „tai buvo jėgos panaudojimas, kuris niekada neturėtų būti priemone, kuri panaudojama pirmiausiai"