„Niekada neužmiršime talkininkavimo teroristams; visada laikėme ir laikysime išdavystę pačiu žemiausiu ir gėdingiausiu elgesiu. Tegul tai žino tie Turkijoje, kurie veidmainiškai mėgina pateisinti save, savo veiksmus ir pridengti teroristų nusikaltimus“, – V.Putinas pareiškė skelbdamas savo metinį pranešimą įstatymų leidėjams.

„Tegul tai žino tie Turkijoje, kurie šovė mūsų pilotams į nugarą“, – pridūrė jis.

V.Putinas pažymėjo, kad kovoje su teroru neturėtų būti „jokių dvejopų standartų, jokių kontaktų“, „jokio nusikalstamo, kruvino verslo su teroristais“.

„Pavyzdžiui, žinome, kad Turkija žeriasi (pinigus) sau į kišenes ir leidžia užsidirbti teroristams, parduodant Sirijoje pavogtą naftą. Būtent už tuos pinigus banditai verbuoja samdinius, perka ginklus, organizuoja nežmoniškus teroro išpuolius, nukreiptus prieš mūsų piliečius, prieš Prancūzijos, Libano ir kitų šalių piliečius“, – sakė jis.

V.Putinas pareiškė, kad Rusija nenaudos šiurkščios karinės jėgos, atsakydama į Turkijos oro pajėgų ataką, bet perspėjo, kad Maskvos atsakas neapsiribos ekonominėmis sankcijomis.

„Iš mūsų nesulauks nervingos, isteriškos, pavojingos mums patiems ir visam pasauliui reakcijos, orientuotos į galbūt kokius nors išorinius efektus arba netgi į trumpalaikį panaudojimą vidaus politikoje. To nebus“, – sakė Kremliaus vadovas.

„Mes nežvanginsime ginklais, – pabrėžė jis. – Tačiau jeigu kas nors galvoja, kad įvykdę niekšingą karo nusikaltimą – nužudę mūsų žmones – atsipirks pomidorais arba kažkokiais apribojamais statybų ir kitose srityse, jie smarkiai klysta.“