„Ar mes esame prieš demokratijos artėjimą prie mūsų sienų? Sakydami frazę „demokratijos artėjimas“ norite pasakyti, kad galvoje turite NATO artėjimą prie mūsų sienų? Ar tai demokratija? NATO yra karinis blokas. Mums nerimą kelia ne prie mūsų sienų artėjanti demokratija, mus neramina prie mūsų sienų besiartinanti karinė infrastruktūra. Kaip galime nereaguoti, kaip galime apie tai negalvoti? Štai kas mus labiausiai neramina“ - sakė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

Anot V. Putino, Rusijos Sirijoje vykdomi antskrydžiai yra skirti atkurti taiką. Prezidentas tvirtina, kad Maskva ir Vakarai jau artimiausiu metu pradės keistis duomenimis apie teroristų pozicijas.

„Matome, kad, vykdant antiteroristinę operaciją, laipsniškai, žingsnis po žingsnio, nors ir ne taip aktyviai, kaip mes norėtumėte, ryšys tarp karinių vadovybių mezgasi. Susitarimas dėl dokumento, reguliuojančio Rusijos ir Amerikos naikintuvų skrydžius Sirijoje, buvo labai svarbus žingsnis į priekį. Tikiuosi, kad netrukus su mūsų kolegomis iš Vakarų pavyks susitarti ir dėl apsikeitimo informacija apie teroristų pozicijas ir veiksmus. Net neabejoju – tai žingsniai teisinga linkme“, - teigė V. Putinas

Rusijos prezidentas atmetė Vakarų kaltinimus, esą Rusijos kariniai lėktuvai Sirijoje vykdo antskrydžius prieš nuosaikios opozicijos kovotojus.

Anot Rusijos prezidento, pagrindinis tikslas Sirijoje – taika.

„Gavę oficialios Sirijos valdžios prašymą padėti, nusprendėme šalyje pradėti Rusijos karinę operaciją. Pasikartosiu – tai visiškai teisėta. Vienintelis tikslas – taika. Esu tikras, kad Rusijos kariuomenės veiksmai turės teigiamą poveikį ir padės oficialiajai Sirijos valdžiai sukurti sąlygas politinio krizės sprendimo paieškoms“, - tvirtino Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

Paklaustas, ar Rusijos aviacija ketina karinę kampaniją plėsti ir į Iraką, Rusijos prezidentas pareiškė, kad bent jau kol kas tokių planų nėra.