Oleksandras Pantelejmonovas vadovauja Ukrainos valstybinei televizijos kompanijai, kuriai priklauso „Pirmasis kanalas“. Būtent „Pirmąjį kanalą“ daugelis Ukrainos protestuotojų, nuvertusių prezidentą Viktorą Janukovyčių, kritikuoja kaip šališką.

Užpuolikai, tarp kurių buvo ir parlamentaras Igoris Mirošničenka, priklauso nacionalistinei Ukrainos „Laisvės“ (Svoboda) partijai. Jie nufilmavo incidentą su televizijos vadovu ir jėga jį privertė atsistatydinti.

Ketvirtadienį parlamentaras pareiškė, jog taip esą nesielgė.

Nuo kritikos O. Pantelejmonovui deputatas nesusilaikė. Užpuolimo vaizdo įrašas atsidūrė internete - prieš jį pašalinant, jis buvo peržiūrėtas kelis tūkstančius kartų.

Vaizdo įrašą išplatinęs „Laisvės“ partijos aktyvistas Oleksandras Aronecas, pareiškęs, jog nacionalistus įsiutino per televiziją pamatytas reportažas apie Vladimiro Putino kalbą Kremliuje, kurioje jis pranešė, jog Krymas vėl tapo Rusijos Federacijos dalimi.

Daugumą Ukrainos žmonių papiktino nacionalistų išpuolis prieš O.Pantelejmonovą, reikalaujama incidentą ištirti. Žmonės mano, jog toks elgesys suteiks daugiau drąsos Kremliui, kuris ir taip naująją valdžią Ukrainoje vadina neonaciais.

Viename populiariame Ukrainos portale dirbantis žurnalistas Sergejus Leščenka teigia, jog I.Mirošničenka turėtų atsistatydinti – tik taip pavyks užtikrinti tyrimo skaidrumą, ypač atsižvelgiant į faktą, jog naujasis Ukrainos generalinis prokuroras Olegas Machnickis taip pat priklauso „Laisvės“ partijai.

Kandidatas į Ukrainos prezidento postą Vitalijus Klyčko pasmerkė išpuolį ir pareiškė, jog agresoriai, tarp kurių ir deputatas, privalo būti nuteisti.