Kaip skelbia organizatoriai, tai yra pirmas kartas šalies istorijoje, kai Lietuvoje esantys žmonės visomis turimomis šiuolaikinėmis technologijomis kreipsis į užsienyje gyvenančius tautiečius su tikslu pakviesti liepos 6–ąją kartu giedoti 100–mečio „Tautišką giesmę“.

Masinė kvietimų kampanija socialiniuose tinkluose ir didžiuosiuose Lietuvos naujienų portaluose vyks visą birželio mėnesį. Kaip pastebėjo vieno pirmųjų iniciatyvos partnerių DELFI vyriausioji redaktorė Rasa Lukaitytė–Vnarauskienė, kasmet Lietuvos himną giedoti renkasi vis daugiau žmonių visame pasaulyje.

„Mes esame labai demokratiška žiniasklaidos priemonė ir mes rašome visiems lietuviams – tiek esantiems čia, tiek svetur. Aš manau, kad į šią iniciatyvą kasmet įsitraukia vis daugiau žmonių ir, gerąją prasme, tai plinta kaip virusas. „Tautišką giesmę“ moka vaikai, jie ją gieda. Gieda ir į Antalijos kurortus atostogauti išvažiavę žmonės, jie net ten susiburia. Aš manau, kad tai yra labai sveikintina. Nebūtinai viskas turi vykti aikštėse ar oficialiuose renginiuose, kiekvienas pirmiausiai turime švęsti savo širdyse“, – renginio metu sakė R. Lukaitytė–Vnarauskienė.