DELFI tiesioginės konferencijos metu, VšĮ „Žiedinė ekonomika“ steigėjas Domantas Tracevičius pokalbį pradėjo kiek neįprastai – studijoje pašnekovas pristatė įdomias viešnias: „Pirmiausia norėčiau parodyti būdą, kaip galima sutvarkyti maisto atliekas – tai viena iš ateities maisto atliekų tvarkymo technologijų. Studijoje radome kavos tirščių ir pokalbio metu, kol mes kalbėsimės, matysime, kaip Hermetia illucens musės lervos gali suvalgyti visus kavos tirščius.“

D. Tracevičius pasakoja, jog šios lervos gali valgyti bene visas maisto atliekas, kurios nebėra tinkamos – sugedę, supeliję produktai. Vėliau išaugusios lervos gali būti panaudojamos kaip pašaras gyvūnams.

Pašnekovas tikina, jog toks maisto atliekų tvarkymo būdas gali įsitvirtinti po 5–10 metų. Šios maisto atliekų tvarkymo iniciatyvos jau pradėtos Olandijoje ir Prancūzijoje.

„Tikimės, jog tokiu būdu kuo daugiau maisto atliekų galėsime sugrąžinti į mitybos grandinę, o ne iššvaistyti perdengiant jomis sąvartynus“, – viliasi D. Tracevičius.