DELFI TV studijoje šį penktadienį svečiavosi laidos „KK2 penktadienis“ vedėjas ir klubo „Gintarinis karpis“ narys Domininkas Ramonas. Nepaisant įtempto darbo, Domininkas karpiauti keliauja kas antrą savaitgalį, o pasitaikius progai nevengia sudalyvauti ir varžybose.

Lietuvos karpininkai laikomi stipriais sportininkais ne tik tarp vietos žvejų, bet ir užsienyje. Užpernai Lietuvos komanda Prancūzijoje vykusiame Pasaulio karpiavimo čempionate užėmė antrą vietą. Šiemet dar tik laukiama delegatų į Pasaulines varžybas. Šiandien vyksta antrasis Lietuvos karpiavimo čempionato turas (iš viso bus 3 turai).

Tačiau apskritai Domininkas karpiavimą laiko ramiu sportu: „Kai trauki žuvį, taip, tai yra kažkoks veiksmas. Kaip atrodo ta žvejyba nuo pradžios iki pabaigos, tai tu atvažiuoji, pasistatai palapinę, užsimeti meškeres, pasišeri ir sėdi, lauki. <...> Taip pasišeri 2-3 kartus per dieną, jei tai nėra varžybos, o daugiau tai yra sėdėjimas ant ežero kranto, maisto gaminimas, bendravimas.“

Domininkas prasitaria, kad karpininkai – draugiškas kolektyvas. Be kelių nerašytų taisyklių, kad vienai komandai savaitgaliui užsiėmus ežerą, kita atvykusi greičiausiai pasuks kitais keliais, daugiau jokių ypatingų paslapčių ar intrigų šioje žūklėje nėra. Be to, visi sutaria ir dėl vieno svarbaus žūklės elemento – „pagavai-paleisk“ taisyklės, nes karpiai Lietuvoje natūraliai beveik nesidaugina. Taigi, visi sugaunami laimikiai – žuvies veisėjų nuopelnas. Karpiais gausių natūralių vandens telkinių sunku rasti.

Daugiau apie tai,kokie turi būti pradedančiojo karpininko žingsniai ir kaip pasigaminti paprasčiausius jaukus karpiams namuose, žiūrėkite „KABLYS.lt Gyvai“ laidoje.