120 asmenybių sąrašą sudarė Vilniaus universiteto istorikų grupė, vadovaujama Aurimo Švedo ir Arūno Streikaus, taip pat DELFI redakcija. Tai žmonės, savo darbais labiausiai prisidėję prie nepriklausomos valstybės kūrimo ir stiprinimo. Žurnalas „Reitingai“ atliko elito sociologinį tyrimą, visuomenės nuomonės apklausą atliko bendrovė „Spinter tyrimai“.

Elitas pirmąją vietą skyrė pirmajam „Aušros“ redaktoriui, lietuvių tautos budintojui, Vasario 16 akto signatarui daktarui Jonui Basanavičiui. Nors Vilniuje iki šiol patriarchui nėra paminklo, jis buvo įamžintas ant 50 litų kupiūros, ne viename mieste jo vardu pavadintos gatvės.

Antroje vietoje atsidūrė Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas, pirmasis faktinis nepriklausomos Lietuvos vadovas profesorius Vytautas Landsbergis.

Trečias elito apklausoje liko dailininkas ir kompozitorius Mikalojus Konstantinas-Čiurlionis. Nors 1911 m. miręs M. K. Čiurlionis nepriklausomybės jau nesulaukė, jis reikšmingas ir pripažįstamas ne tik Lietuvos mastu.