2017 metais Pchenjanas smarkiai sustiprino savo pastangas tapti branduoline galybe, nors Šiaurės Korėjai taikoma virtinė griežtų tarptautinių sankcijų, o Jungtinių Valstijų retorika šios šalies atžvilgiu darosi vis karingesnė.

„Privalome masiškai gaminti branduolines kovines galvutes ir balistines raketas bei paspartinti jų dislokavimą“, – sakoma Kim Jong Uno kasmetiniame kreipimesi į tautą. Lyderis pakartojo, kad Šiaurės Korėja pasiekė savo tikslą tapti branduoline valstybe.

Kim Jong Unas stebėjo daugelį iš praeitais metais įvykdytų raketų bandymų. Be to, rugsėjį Šiaurės Korėja susprogdino savo šeštąjį ir kol kas galingiausią branduolinį užtaisą. Pchenjanas teigia, kad per tą bandymą buvo detonuota vandenilinė bomba.

Šiaurės Korėja sako, kad jos ginklavimosi programos tikslas – užsitikrinti pajėgumą smogti taikiniams JAV žemyninėje dalyje.

Šiaurės Korėja „pajėgi atremti bet kokią JAV branduolinę grėsmę ir turi stiprių branduolinių atgrasomųjų priemonių, galinčių neleisti JAV žaisti su ugnimi“, pirmadienį perspėjo Kim Jong Unas.

Branduolinis mygtukas – visada ant mano stalo. Tai ne šantažas, o tikrovė“, – pridūrė jis.