Pchenjanas pareiškė, kad „dabar atidžiai tiria operacijos planą, kaip paleisti apgaubiančią ugnį į teritorijas aplink Guamą vidutinio ir ilgo nuotolio strateginėmis balistinėmis raketomis „Hwasong 12“.

Ramiajame vandenyne esanti vos 540 kv. km ploto atoki Guamo sala yra svarbus JAV karinis priešakinis postas. Joje esama įvairių karinių objektų, tarp jų didelė Andersono oro pajėgų bazė ir Guamo karinio laivyno bazė, taip pat laikoma apie 6 000 amerikiečių karių.

Šis planas bus baigtas „ir keliomis kryptimis bei keliskart įgyvendintas bet kuriuo metu, kai tik tai nuspręs Kim Jong Unas (Kim Čen Unas), aukščiausiasis KLDR branduolinių pajėgų vadas“, teigė naujienų agentūra.
Keliomis valandomis anksčiau Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) pareiškė, kad jei Pchenjanas toliau kels grėsmę amerikiečiams, jam bus smogta „ugnimi ir įniršiu“.

Prezidentas šį perspėjimą išsakė po to, kai dienraštis „The Washington Post“, cituodamas JAV žvalgybos pareigūnus, paskelbė, kad Šiaurės Korėja sukūrė pakankamai mažą kovinę branduolinę galvutę, kad galėtų ją talpinti savo raketose.

Tokia pažanga rodo, kad Šiaurės Korėja yra gerokai labiau nei manyta priartėjusi prie savo tikslo sukurti tarpžemyninę balistinę raketą (ICBM) su branduoline galvute.

Nepaisant šios pažangos Šiaurės Korėja dar turi įveikti kai kurias technines kliūtis, tobulindama balistinių raketų technologiją.