Šitaip V. Zolotovas sureagavo į A. Navalno antikorupcinio fondo vykdomą tyrimą, kuriuo siekiama išsiaiškinti, ar tiesa, kad Nacionalinei gvardijai skirtų produktų kainos yra užkeltos ir kad jie perkami iš vieno tiekėjo, kuris gali būti susijęs su ministru pirmininku Dmitrijumi Medvedevu.

Kreipimesi V. Zolotovas pareiškė, kad A. Navalnui nevertėjo imtis kariams skirtų produktų pirkimo temų, nes jį, kaip opozicionierių, jos labai menkina.

„Tiekimas, sutarčių su tiekėjais sudarymas ir pratęsimas nėra jūsų aiškinimosi objektai. Imkitės kitų klausimų“, – sakė Nacionalinės gvardijos vadas.

Kalbėdamas apie savo pajamas V. Zolotovas paminėjo, kad tikrai nėra skurdžius, kadangi nuo jaunumės tarnauja kariuomenėje, buvo komunistinio darbo spartuolis, vėliau plėtojo verslą.

Netrukus generolas ėmė samprotauti apie A. Navalno atstovaujamą opoziciją.

„Ir kas apskritai yra visi tie navalnai? Noriu suprasti, iš ko jūs susidedate, iš kur atsiradote ir ko siekiate? Akivaizdu, kad buvote sukurti amerikietiškuose mėgintuvėliuose, kad visi esate klonai ir, žinoma, marionetės“, – kalbėjo V. Zolotovas.

Vaizdo įrašo pabaigoje Nacionalinės gvardijos vadas pareiškė, kad karininkai nepratę atleisti už įžeidžiančius, šmeižikiškus prasimanymus, todėl jis kviečiąs A. Navalną į dvikovą. „Tiesiog kviečiu jus į dvikovą – į ringą, ant tatamio – kur tik norite, ir pažadu padaryti iš jūsų gerą, sultingą žlėgtainį“, – baigė kalbą V. Zolotovas.