Tokia Lietuvos automobilių kelių direkcijos organizuota iniciatyva siekta atkreipti dėmesį į saugaus eismo svarbą. Stengtasi pabrėžti, jog atsargumo ir budrumo pėsčiajam reikia net einant per reguliuojamą perėją.

Tenka pripažinti, kad vaikų neatidumas gatvėje turi liūdnų pasekmių. 2014 metais net 310 eismo įvykių nukentėjo vaikai. 84 eismo įvykiai kilo dėl mažylių neatidumo. Po šių eismo įvykių net 11 vaikų niekada nebegrįžo į savo šeimas.

Primename, kad vairuotojas artėdamas prie nereguliuojamos pėsčiųjų perėjos, privalo sulėtinti greitį arba sustoti prieš kelio ženklą „Pėsčiųjų perėja“. Būtina praleisti į bet kurią važiavimo krypties eismo juostą perėjoje įėjusį pėsčiąjį.

Transporto priemonių vairuotojai privalo imtis papildomų atsargumo priemonių tamsiuoju paros metu, esant blogam matomumui arba tais atvejais, kai pėsčiųjų perėja iš vairuotojo vietos nėra gerai apžvelgiama, ir įsitikinti, kad pėsčiųjų perėjoje nėra pėsčiųjų, kuriuos turėtų praleisti.


Į kitą važiuojamosios dalies pusę pėstieji privalo eiti tik pėsčiųjų (taip pat požeminėmis ir esančiomis virš kelio) perėjomis, o kur jų nėra, – sankryžose pagal šaligatvių arba kelkraščių liniją. Pėstieji neturi peržengti perėjos ribų.

Rekomenduojama, kad tamsiuoju paros metu arba esant blogam matomumui pėstieji, eidami į kitą važiuojamosios dalies pusę, neštųsi šviečiantį žibintą arba vilkėtų ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais arba būtų prie drabužių prisisegę kitiems eismo dalyviams matomoje vietoje atšvaitą.


Svarbiausia taisyklė ir vairuotojas, ir pėstiesiems – neskubėti!