Koncerte „A Tribute to the Spanish Steps“ grojo „Orchestra Nazionale di Santa Cecilia“ muzikantai, diriguojami Antonio Pappano.

Kaip teigia ilgai lauktos šventės organizatoriai, buvo atrinkta 30 vietos gyventojų (jų pavardės išrinktos atsitiktine tvarka iš Italijos sostinės gyventojų duomenų bazės), kurie renginyje dalyvavo kartu su dešimčia Romos „Rebibia“ kalinimo įstaigos kalinių. Nutiestieji – savanoriai, atliekantys įvairius darbus gražinant ir puoselėjant miestą. Tokia iniciatyva –reabilitacijos programų dalis.

Romos gyventojams ir miesto svečiams teko kaip reikiant pasikankinti belaukiant, kada bus baigtas privačiomis lėšomis vykdytas laiptų, prie kurių nufilmuotas ir ne vienas kino filma,s restauracijos projektas. Vietos pareigūnai tikisi, kad tiek Italijos sostinės svečiai, tiek vietiniai nuo šiol labiau tausos XVIII amžiuje pastatytus laiptus ir įvertins jų svarbą miestui.

Būtent prie Ispanijos laiptų nufilmuota garsioji ledų valgymo scena iš kino klasikos „Atostogos Romoje“, kurioje pagrindinį vaidmenį atliko žavioji Audrey Hepburn. Laiptų restauracijos projektas pradėtas įgyvendinti praeitą spalį ir truko beveik metus.

135 laiptų valymui ir sutvirtinimui juvelyrai „Bulgari“ skyrė 1,5 mln. eurų.