Pusė iš beveik 100 darbuotojų siekiančio kolektyvo „Ueda Group“ centre, veiklą vykdančiame didžiausiame šalies pramoniniame Kawasaki regione, jau yra įžengę į penktąją ar šeštąją dešimtį. Šios įmonės atstovų teigimu, darbe šiems asmenims tenka kilnoti dideles sunkias dėžes.

Šis robotizuotas prietaisas primena pakinktus ir yra sukurtas specialiai apatinei nugaros daliai tiesinti ir dideliam svoriui atlaikyti. Kai tik asmuo įjungia prietaisą, jis automatiškai keičia veikimo režimus priklausomai nuo judesių (kėlimo, laikymo ar dėjimo) ir suteikia geriausią apsaugą.

57 m. šios įmonės darbuotojas Hiroaki Okutani tapo pirmuoju „Power Assist Suit“ pagalbinę priemonę išbandžiusiu asmeniu. Vyras patikino, kad ši naujovė – itin maloni žinia ir patirtis po praėjusiais metais patirtos disko išvaržos.

„Praėjusiais metais man diagnozuota stuburo išvarža. Kol taikomas gydymas, turiu dirbti labai atsargiai. Su „Power Assist Suit“ galiu tęsti darbus be jokio nerimo.“

Nuo 2015 m., kai įmonė „ATOUN Inc.“ pradėjo gaminti šias robotizuotas pagalbines priemones, parduota per 200 vienetų po 8983 JAV dolerius (8040 eurų). Šių priemonių įsigijo statybų, logistikos ir žemės ūkio sektoriaus bendrovės.

2015 m. Japonijoje 26,7 proc. gyventojų amžius siekė 65 m. ir daugiau, o tai reikšmingai pablogina pasaulio vidurkį, kuris siekia apie 8,5 proc.