Interviu FIFA R. Williamsas sakė, kad jam garbė pasirodyti pasaulio čempionato atidarymo ceremonijoje. Atlikėjas tvirtino besidžiaugiantis galėdamas būti Rusijoje ir susipažinti su šalies kultūra.

R. Williamsas taip pat teigė besitikintis per savo pasirodymą ketvirtadienį išvengti Dianos Ross likimo. 1994-aisiais per pasaulio čempionato atidarymo ceremoniją Jungtinėse Valstijose D. Ross bedainuodama turėjo įmušti įvartį, tačiau jos smūgis buvo visiškai pro šalį.

Ketvirtadienio vakarą R. Williamsas atliks savo žinomiausių dainų kokteilį, tačiau į jį nebus įtrauktas 2016-ųjų hitas „Party Like A Russian“. Šiame kūrinyje britas dainuoja „tam tikros reputacijos žmogus gali palengvinti visos tautos pinigines“.

Dainininkas tvirtino, kad jo daina „Party Like A Russian“ nėra apie Vladimirą Putiną. Tačiau Kremliui palankios žiniasklaidos priemonės buvo nusiteikusios kritiškai ir tvirtino, kad R. Williamsą dėl šios dainos Rusijos renginių organizatoriai gali ignoruoti.
Kiti kritikavo R. Williamsą dėl dalyvavimo pasaulio čempionato atidarymo ceremonijoje, kai Rusijai tebėra taikomos Vakarų sankcijos.

Pasirodymas truks pusvalandį. Po jo turnyro atidarymo rungtynėse Maskvos „Lužnikų“ stadione Rusija susitiks su Saudo Arabija.