Nuo sekmadienio vykstant skulptūrų nukėlimo darbams, protestų nesulaukta: daugiausia buvo norinčių spėti su kultūros paveldu pripažintais objektais pasidaryti paskutinę „asmenukę“.

R. Šimašius pakartojo, kad skulptūros nukeliamos ne restauracijai, o dėl saugumo. Ar jos bus restauruojamos, priklausys nuo daugybės dalykų, tačiau meras pripažįsta nemanantis, kad tai objektas, kurį pirmiausia reikia restauruoti.

„Kur jos bus eksponuojamos, kur ilgainiui bus laikomos – tikrai šiandien nėra kur skubėti, palauksime, kol šiek tiek nurims aistros, viskas susigulės, įprasime prie naujų vaizdų, galiausiai, kada bus išspręstos teisinės problemos“, – kalbėjo Vilniaus meras. Apsispręsti, ką toliau daryti su skulptūromis ir tuščiu tiltu, žadama rudeniop.

Kol kas skulptūros bus saugomos „Grindos“ aikštelėje, vėliau kaip galima vieta įvardijamas ir Grūto parkas.

„Esu gavęs jau bent tris neformalius prašymus, kad norėtų skulptūrų eksponavimui. Bet man atrodo, kad viską reikia daryti iš eilės, labai solidžiai, pirmiausia apsispręsti, kokie kriterijai“, – dėstė R. Šimašius.

Kokių konkrečių pasiūlymų sulaukė, R. Šimašius kol kas neįvardija. Skulptūrų nukėlimo darbai tęsiami pirmadienį, jei bus spėta pasirengti, paskutinės skulptūros bus nuimtos naktį iš pirmadienio į antradienį.

Vilniaus miesto ūkio ir transporto departamento vadovas Virginijus Pauža aiškino, kad pirmosios nuimtos skulptūros nesubyrėjo. Pasak V. Paužos, darbai vyksta sklandžiai, skulptūras pavyko spėti nuimti, kada tiltu neriedėjo viešasis transportas.