Kovo 5 d. apie 14.15 val. Kauno r., kelyje Juragiai-Dievogala-Mitkūnai 9 km, vyras (gim. 1998 m.) automobiliu „VW Polo“ važiavo 145 km/h greičiu. Šioje kelio atkarpoje vairuotojui, turinčiam vienų metų vairavimo patirtį, maksimalus leistinas greitis yra 70 km/h.
Taip pat tikrintas ir transporto priemonių vairuotojų blaivumas. Iš viso nustatyti 6 neblaivūs vairuotojai. 3 vairuotojams nustatytas lengvas girtumo laipsnis, dar 3 – vidutinis. Išaiškinti 2 neblaivūs dviračių vairuotojai.
Vasario 27 d. apie 22.20 val. Kėdainių r., Dotnuvos sen., pareigūnai pastebėjo įtartinai kelyje manevruojantį automobilį „Renault Espace“. Automobilį vairavo vyras (gim. 1977 m.), kuriam buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,85 prom. Vyras vairuoti transporto priemonės negalėjo ne tik todėl, kad buvo neblaivus, bet ir todėl, jog nėra įgijęs teisės vairuoti transporto priemones.
Kovo 1 d. apie 16.35 val. gautas pranešimas, kad Kaune, K. Petrausko g. ir Aukštaičių g. sankirtoje susidūrė vyro (gim. 1959 m.) vairuojamas automobilis „Saab 9-5“ su vyro (gim. 1951 m.) vairuojamu automobiliu „Dacia Sandero“. „Saab“ vairuotojui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,15 prom. Vairuotojas pristatytas į gydymo įstaigą kraujo mėginio paėmimui.
Praėjusią savaitę pareigūnai užfiksavo 25 pėsčiųjų eismo dalyvių padarytus Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Pavojingo ir chuliganiško vairavimo pažeidimai užfiksuoti 4. Taip pat pareigūnai nustatė 12 asmenų, vairavusius transporto priemonės, tačiau neturinčius teisės to daryti.
Primename, jog tokios bei panašios eismo saugumo užtikrinimo priemonės bus vykdomos ir toliau.
Kauno apskrityje šiais metais jau žuvo 6 eismo dalyviai (pernai iki kovo mėnesio pabaigos žuvo 5), dar 159 buvo sužaloti (pernai – 132).
Kauno apskrities policija ragina vairuotojus laikytis Kelių eismo taisyklių, būti drausmingiems kelyje bei linki saugaus kelio! Tik kartu rūpindamiesi savo ir kitų saugumu laimingai pasieksime kiekvienos kelionės tikslą.