Antradienio popietę civiliai vilkintys pareigūnai atvyko į prabangų daugiabutį sostinės senamiestyje. Čia, gražiai įrengtame, švariame bute, darbuojasi 27 metų Karina iš Dnipro (Ukraina). Jos paslaugų kaina - 150 eurų už valandą. Už buto nuomą parai ji moka 40 eurų.

Tądien, iki 15 val., pasak merginos, ji jau buvo priėmusi du klientus.

Paklausta, kodėl ėmėsi prostitucijos, paaiškino: „Man patinka seksas su įvairiais vyrais, bet juk negaliu to daryti už dyką“.

Į įspėjimą, kad netriukšmautų su klientais ir kaimynams netektų skųstis policijai, mergina patikino, jog triukšmo pas ją niekada nebūna: „Mes tyliai...“.

„Lietuviai geri - neskriaudžia, o Ukrainoje klientai skriaudžia, muša, atima pinigus. Ukrainiečiai labai daug geria, o lietuviai negeria“, - simpatijų klientams lietuviams neslėpė gan brangiai apmokama prostitutė.Savo paslaugų kainos dydį Karina juokdamasi paaiškino šitaip: „Mano ambicijos didelės“.

Paskirtą 45 eurų baudą ji žadėjo sumokėti dar tą pačią dieną. Pasak jos, Ukrainoje baudos už prostituciją dar mažesnės - 10 eurų. Bet ten ir paslaugų kainos mažesnės. Tiesa, Ukrainoje, pasak merginos, baudų galima ir nemokėti, jei sutinki bendradarbiauti su policija. Galima baudų nemokėti ir kitokiu būdu - reikia pareigūnams „pasišypsoti arba atsiskaityti seksu“.

Tądien nubaustos ukrainietės (jos visos Lietuvoje įkliuvo pirmą kartą) sakė esančios maloniai nustebintos Lietuvos policininkų. „Pas jus tai policija! Jie baudas rašo, pinigų neima, nemokamų paslaugų nepriima, neskriaudžia. Puiki policija“, - sakė viena iš nubaustųjų užsieniečių.