Policijos ekipažai pozicijas čia užėmė apie 12 val. Netrukus pareigūnai pastebėjo, kad sustojo nuo kalno besileidžiantis automobilis - vairuotojas persėdo į keleivio vietą, o prie vairo sėdo moteris. Tai sudomino pareigūnus. Tačiau sustabdžius paaiškėjo, kad abu mašinoje esantys žmonės - blaivūs. Kodėl jie puolė keistis vietomis, pamatę policijos kordoną, liko neaišku.

Pirmasis staigiai važiavimo kryptį pakeitė ir į miškus nulėkė "VW Passat" vairuotojas. Jį greitai pasivijo policija. Paaiškėjo, kad Pijus, kuriam 23-eji sukaks po poros savaičių, bėgo ne šiaip sau.

Svetimu automobiliu važiavęs vaikinas neturi vairuotojo pažymėjimo. Niekada jo ir neturėjo.

Tikrinant vairuotojo kišenes ir automobilį, rasta daug įdomių dalykų. Maišelis su "žole", net trys malūnėliai narkotikų smulkinimui, mini kaljanas, įtartinų rūkalų iš Olandijos pakeliai.

Jaunuolis iškart prisipažino rūkantis "žolę". Pareigūnams jis irgi buvo panašus tik į vartotoją, o ne platintoją. Už vairavimą neturint tam teisės, jam bus skirta bauda. O dėl narkotikų spręs kriminalinės policijos pareigūnai - gali būti pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Reido pabaigoje įkliuvo ir girtas vairuotojas. Moteriai priklausantį "Chrysler Grand Voyager" vairavęs 1964 gim. vyras įtarimų sukėlė dar prieš sustabdant (buvo pastatyti laikinieji kelio ženklai, apribojantys greitį iki 20 km per val.), todėl pareigūnai spėdavo įsižiūrėti į vairuotojų veidus.

Netvirta eisena atėjęs į policijos automobilį vyras "pripūtė" 1,48 prom.

Vyriškis, vežęs dvi moteris, tvirtino gėręs "nedaug".