Kasmet su tokia realybe Lietuvoje susiduria apie 100 vaikų ir vos per akimirką apsiverčia tiek jų, tiek tėvų gyvenimas. Dabar vienintelis tikslas – kova už gyvybę.

Rimantas Kaukėnas sunkiai sergančius vaikus lanko jau seniai. Žinomas vyras pasakoja, kad dažnai prie tokių socialinių akcijų prisijungti pasiūlydavo Lietuvos rinktinė. Kaip pats sako, niekada neatsisakydavo to daryti, visada labai norėjo dalyvauti.

Vis dėlto vienas toks vizitas Italijos ligonėje R. Kaukėną privertė susimąstyti. Tąkart sportininkai sergančių vaikų lankyti ėjo nešini ženkliukais, o ir pačių krepšininkų mažieji ligoniai nepažinojo. Rimantas pripažįsta – gėdą, jog atėjome visiškai nepasiruošę, jaučiau dar ne vienerius metus.

„Delfi“ tęsia pasakojimų ciklą „Paramos galia“, kurio metu skaitytojus ir žiūrovus kviečia susipažinti su skirtingomis organizacijomis, siekiančiomis spręsti įvairias socialines ir net globalias problemas. Nors dažnai atrodo, kad esame per maži susidoroti su tokio masto iššūkiais – juk niekam to nepavyko padaryti dešimtmečius ar net šimtmečius – iš tiesų prie pokyčių gali prisidėti kiekvienas mūsų. Šios organizacijos – puikus to įrodymas, nes jas visas vienija ir veda į priekį paramos galia.