Kol vieni pareigūnai krėtė įtariamųjų namus, kiti sulaikyti buvo vežami į Vilniaus miesto apylinkės teismą – čia ikiteisminio tyrimo teisėjai sprendė Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorų prašymus dėl sulaikytųjų suėmimo. Prašymai buvo patenkinti – organizuotam nusikalstamam pasauliui priskiriami asmenys buvo suimti maksimaliam įstatyme numatytam trijų mėnesių laikotarpiui.

Policijos pareigūnai trečiadienį pranešė, kad tyrimą atliko bendradarbiaudami su Lenkijos, Estijos, Ispanijos ir Jungtinės Karalystės teisėsaugos pareigūnais, o operaciją koordinavo Europolas ir Eurojustas.

Europolo vertinimu, tai stambiausia pastarojo meto tokio pobūdžio operacija Europoje, buvo sulaikyti 22 įtariamieji, buvo išimta daugiau nei 8 mln. eurų vertės grynųjų pinigų, juvelyrinių dirbinių, aukso luitų, deimantų, prabangių automobilių, rastos ir užfiksuotos narkotinių, psichotropinių medžiagų slėptuvės. Įtariama, kad grupuotės nariai galėjo „išplauti“ virš 600 mln. eurų, gautų iš nusikalstamų veikų.

Pareigūnų teigimu, sulaikytieji įtariami neteisėtai disponavę labai dideliais narkotinių medžiagų kiekiais, šaunamaisiais ginklais, organizavę ir vykdę jų kontrabandą, organizavę ir įvykdę kauniečio Deimanto Bugavičiaus nužudymą dėl savanaudiškų paskatų kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu bei pasikėsinimą nužudyti kartu buvusią jo draugę, buvusią „pupytę“ Vitą Jakutienę.

D. Bugavičius buvo nušautas 2015-ųjų lapkritį Kaune, Šilainiuose, automobilyje prie kotedžo, kurį nuomojosi. Naktį žudikai apšaudė automobilį „Mercedes“, prie kurio vairo buvo D. Bugavičius. Šalia sėdėjo V. Jakutienė, tačiau kulkos jos nekliudė. Dėl šio nužudymo pareigūnai jau anksčiau yra sulaikę du įtariamuosius, gyvenusius Estijoje, o dar vienas įtariamasis, kuris esą buvo samdomas žudikas, įkliuvo Airijoje, kur taip pat turėjo nušauti žmogų.

Nužudytasis buvo priskiriamas „Agurkinių“ nusikalstamam susivienijimui, anksčiau jis buvo kalėjęs Pravieniškių pataisos namuose ir buvo įsivėlęs į kruviną konfliktą su „Pravieniškių mafijos“ lyderiais.