„Tai, kas vyksta, man prilygsta keršto akcijai ir susidorojimui, nes niekam nebuvau įdomi, kol nepasakiau, kokia netvarka yra sistemoje, dabar belieka sulaukti, kol pareigūnai paklaus, ką valgau ar su kuo miegu“, – išgirdusi apie pradėtą tarnybinį patikrinimą sakė L. Kalinauskaitė.

Tuo metu Kalėjimų departamentas nurodė, kad „Imuniteto skyriuje pradėtas tarnybinis patikrinimas bausmių vykdymo sistemos darbuotojo atžvilgiu dėl galimai palaikomų neteisėtų ryšių su nuteistaisiais ir nuteistųjų artimaisiais“.

„Tarnybinis patikrinimas buvo pradėtas atsižvelgiant į ikiteisminio tyrimo metu gautą informaciją ir atlikus vidinius kontrolės veiksmus įkalinimo įstaigoje“, – teigiama oficialioje Kalėjimų departamento informacijoje.

Lukiškių TIK dirbanti kalinių prižiūrėtoja L. Kalinauskaitė sakė, kad nutarė trauktis iš darbo kalėjimų sistemoje, nes suprato, jog čia nebeturi jokių perspektyvų – nors viešai deklaruojama, kad situacija keičiasi, tačiau tai tik tušti sistemos vadovų žodžiai. Vasario 11 d. ji parašė pareiškimą išeiti iš darbo, o po trijų dienų jai buvo įteiktas pranešimas dėl galimai padaryto tarnybinio nusižengimo – ji įtariama pažeminusi pareigūno vardą.

Šis patikrinimas pradėtas po vasario 12 d. rytą Lukiškių TIK atliktos kratos – pas vieną nuteistąjį buvo surasta nuotrauka, kurioje užfiksuota L. Kalinauskaitė ir vienas jaunas vaikinas. Kitoje nuotraukos pusėje parašyta: „Geram draugui Janui, eidamas pragaru nesustok... Kameros draugas (...)“ Šalia taip pat parašyta data – 2017 m. vasario 16 d.

Be to, pas tą patį nuteistąjį rasta užrašų knygutė, kurioje užrašytas nuotraukoje pozavusio vaikino ir L. Kalinauskaitės nuomojamo buto viename sostinės mikrorajone adresas.

Kartu su Lukiškėse dirbančia prižiūrėtoja pozuojantis vaikinas – kalinys, jis bausmę už įvykdytą nusikaltimą atlieka Pravieniškių pataisos namuose.

Daugiau apie tai skaitykite DELFI.