Pirmadienį Vyriausybėje pranešta, kad naujos SGD tiekimo Lietuvai sąlygos, turėtų maždaug ketvirtadaliu sumažinti dujų tiekimo sąnaudas iš SGD terminalo.

„Pasiektas Lietuvai svarbus susitarimas. Pasaulio dujų rinkoje vykstantys pokyčiai lėmė, kad kainos pastaraisiais metais smarkiai krito. Dėl to praeitų metų pabaigoje Vyriausybė ėmėsi iniciatyvos“, – sakė premjeras Algirdas Butkevičius.

Jis teigė, kad susitarta dėl dujų kainos formulės pakeitimo, o tai turėtų leisti sutaupyti apie 25,5 mln. eurų per metus.

A. Butkevičius aiškino, kad didžiausią poveikį pajus elektros ir šilumos energijos gamintojai, o tai tiesiogiai pajus ir šių išteklių vartotojai. Jis taip pat pabrėžė, jog kada ir kokiu dydžiu tai įvyks priklausys nuo Kainų komisijos sprendimų.Skaičiuojama, kad maisto gamybai ir šildymui dujas vartojantys gyventojai nuo liepos turėtų mokėti 1 centu mažiau – atitinkamai 65 centus ir 41 centą už kubą.

„SGD terminalas pastatytas visai neseniai, todėl natūralu, kad kai kurie aspektai yra tobulinami“, – sakė energetikos ministras Rokas Masiulis.