Visų šventųjų diena ne visiems žmonėms praėjo ramiai. Iš Plungės važiavę asmenys sulaukė netikėtumo. Juos nemaloniai patikrai sustabdė policijos pareigūnai.

Vaizdo įraše matosi, kad Plungės policininkai tikrina bagažinės turinį. Joje išvartyti gėlių vazonai, lapai ir žiedai išbyrėję, o pareigūnai paslenka vieną jų ir toliau tikrina automobilį.

Girdima, kad kyla žodinis konfliktas. Žmonės kaltina pareigūnus išlaužius gėles bei išliejus moters kavą. Taip pat juos papiktino, kad buvo išlaipinti iš automobilio (anot jų, taip negalima).

Žmogus klausė, ar žino pareigūnas, kad gėles iškratė, ir ar tam turi teisę. Į abu pateiktus klausimus policininkas atsakė „taip“. Žmones tai dar labiau papiktino.

Policijos departamento prie VRM Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis pakomentavo internete publikuotą vaizdo įrašą ir informavo, kad medžiagoje buvę pareigūnai yra apklausti.

DELFI buvo informuota, kad toks pareigūnų elgesys buvo normalus ir jie tinkamai vykdė savo darbą. „Gėlių vazonai buvo vežami nepritvirtinti bagažinėje. Jie jau buvo išgriuvę sustabdžius automobilį. Pareigūnai tikrai nieko nevartė“, - teigė Ramūnas Matonis.

Vaizdo įraše nėra nufilmuota, kad būtent pareigūnai apgadino žmonių turtą, todėl įrodyti, kad jie yra kalti, neįmanoma.Pasirodo, kad transporto priemonė buvo stabdoma ne veltui. Pareigūnai pasakojo, kad vyras yra puikiai žinomas teisėsaugai dėl padarytų nusikaltimų tam tikroje srityje. Būtent dėl to buvo tikrinamas automobilio turinys.