I.Medianceva traukinyje važiavo kartu su savo 29 metų dukra Aliona, kuri per teroristinį išpuolį buvo sunkiai sužeista ir šiuo metu gydoma vienos iš miesto ligoninių intensyviosios terapijos skyriuje. Medikų teigimu, Alionos būklė stabili, o už išgelbėtą gyvybę ji turėtų būti dėkinga mamai. Būtent ji savo kūnu uždengė dukrą nuo mirtį nešančių metalo skeveldrų, kurių buvo prikimštas krepšys su sprogstamuoju užtaisu.

Žuvusios menininkės vyras Aleksandras Kaminskis, kuris jau atpažino žmonos palaikus, ir dabar planuoja laidotuves, prisipažįsta: realybė pernelyg skaudi, kad galėtų ją deramai suvokti. Vyras vis iš naujo permąsto visą tragiškos dienos eigą. Labiausiai apmaudu dėl to, kad anksti ryte turėjo skubėti į darbą, tad taip ir nepamatė žmonos.

Aliona, kuri po sprogimo buvo ne tik sunkiai sužeista, bet ir ištikta šoko, iš karto po tragedijos dar vagone spėjo paskambinti A. Kaminskiui. Buvo taip triukšminga, jog vyras taip ir nesuprato, kas nutiko, tik girdėjo savo vardą – Saša – ir pagalbos prašymus.

Nedidelis butas, kuriame gyveno Irina ir Aleksandras, yra nedideliame miestelyje Sankt Peterburgo regione. Jame daugybė Irinos kurtų lėlių ir žaislų. A.Kaminskis teigia, kad į jį kreipiasi daug žmonių, norinčių įsigyti jo žmonos darbų, tačiau kol kas jis nenori skirtis su jos palikimu.