Šiandien gausus klaipėdiečių ir pajūrio svečių būrys pasitiko 5-ąjį Klaipėdos šviesų festivalį. Visi susirinkusieji Turgaus gatvėje turi galimybė grožėtis „Širdies“ šviesų ir muzikos šou. O tie, kas vis dar kelyje į Klaipėdą, nusiminti neturėtų, nes „Širdies“ šviesų ir muzikos šou kartojami kas ketvirtį valandos.

Kaip praneša organizatoriai, šiemet Klaipėdos šviesų festivalis dedikuojamas dviem svarbioms vasario progoms – Lietuvos Nepriklausomybės dienai ir Šv. Valentino dienai, todėl ir širdies, kaip meilės artimui ir tėvynei, simbolis pasirinktas neatsitiktinai. Tiek širdies simbolių, kiek jų nušvis vasario 14-17-osios vakarais, uostamiestyje dar nėra buvę! Fantastiško grožio ažūrinių nėrinių žaismas, iškilęs virš aukščiausių senamiesčio pastatų, stebins daugiau nei 120 tūkst. įvairiaspalvių švieselių karoliais ir Turgaus gatvę pavers romantišku, širdžių gaubiamu bulvaru – tuneliu.

Šiemet žiūrovai išvys technologiškai sudėtingesnį projektą su vaizdo ekranu. Specialios programinės įrangos pagalba bus kuriamas nepamirštamas šviesų efektų šou, kurį lydės žinomos užsienio ir lietuvių atlikėjų dainos. Pasak vieno iš projekto vadovų Giulio Mariano, „šiam projektui panaudota daugiau nei 700 kg trosų, 10 km kabelių, 164 mediniai poliai, o specialus šviesų ir muzikos šou programuotas net 4 savaites, tačiau svarbiausia čia – daug daug meilės ir aistros tęsti tradiciją!“