DELFI skaitytojas neįprastą vaizdą Lietuvos gatvėse užfiksavo gruodžio 9 d. popietę. Filmuke matyti, kai kito automobilio vairuotojas ir vairavimo mokyklos automobilyje, keleivio vietoje sėdėjęs žmogus susistumdo gatvėje.

„Panašu, kad instruktorius moko kaip spręsti kelyje iškilusias problemas. Veiksmai visiškai atitinka vairavimo mokyklos šūkį – „Į kelią išleisime gerai pasirengusį vairuotoją, puikiai įvaldžiusį teorinius ir praktinius vairavimo įgūdžius ir galintį saugiai jaustis kelyje net pačiomis sudėtingiausiomis eismo sąlygomis“... Užrašai ant mokomojo automobilio rodo, kad jis priklauso D. Adomavičiaus vairavimo mokyklai Raseiniuose“, – rašė į DELFI kreipęsis skaitytojas.

Susisiekus su D. Adomavičiaus vairavimo mokykla, jos atstovai pateikė išsamų komentarą apie situaciją, kuri įvyko gatvėje.

„Eismo dalyvių kultūros stoka – viena iš daugelio eismo įvykių, jų skaudžių padarinių priežastis. Nors eismo saugumo užtikrinimo srityje pasiekta daug teigiamų rezultatų įgyvendinant teisines, švietėjiškas priemones – negalime teikti, kad didėja ir eismo dalyvių sąmoningumas, atsakomybės supratimas už savo elgesį kelyje. Ši filmuota medžiaga dar vienas būdas tuo įsitikinti...

2014 m. gruodžio 9 d., apie 13.10 min., mūsų mokyklos instruktorius vykdė praktinio vairavimo mokymą Kauno mieste. Vairuojant automobilį mūsų mokyklos mokiniui, išvažiavus iš Raudondvario pl. 234 ir sustojus sankryžoje turinčioje dvi eismo juostas, įvyko šis incidentas. Mūsų mokinio vairuojamas automobilis stovėjo dešinėje eismo juostoje, iš kurios eismas yra leidžiamas į kairę. Mokinys laukė leidžiamo šviesoforo signalo, kad galėtų atlikti manevrą į kairę. Už mūsų sustojęs automobilis „Renault“ pradėjo naudoti garso signalą, vairuotojas atsidaręs langą šaukė, kad mūsų mokinys trauktųsi iš pirmos juostos, nes klaidingai stovi.

Mokinys pasijuto blogai, nebegalėjo tęsti mokymo. Tad instruktorius išlipo iš automobilio, norėdamas sėsti prie vairo, ir tęsti vairavimą. Tuo pačiu įsiaudrinusiam „Renault“ vairuotojui bandė paaiškinti, rodydamas į kelio ženklus, kad mokinys važiavo teisingai. Eismo dalyvių kultūros stoka įvykį išrutuliavo iki konfliktinės situacijos. Visa tai matosi filmuotoje medžiagoje.

Apgailestaujame dėl esamos situacijos. Atsiprašome su šiuo įvykiu susiejusių eismo dalyvių.“