Kalbėdamas 2014 m., kai „Novaja Gazeta“ irgi buvo nominuotas premijai, laikraščio vyriausiasis redaktorius Dmitrijus Muradovas teigė, kad nominavimas įkvepia.

„Svarbiausia ne pati premija, o faktas, kad kažkas, mes nežinome kas, mus nominavo. Mums tai labai svarbu, esame įsitikinę, kad 21-ame amžiuje taika turi laimėti prieš karą“, - Laikraščio „Novaja gazeta“ vyriausiasis redaktorius Dmitrijus Muradovas:

Ukrainoje iškilus Rusijos palaikomiems separatistams, Rusijos televizijos ir laikraščiai buvo naudojami kaip Kremliau įrankis skelbti savo požiūrį į konfliktą. Būtent todėl daugelis rusų laiko nepriklausomą žiniasklaidą išdavikais.

„Daugelis mūsų kolegų, mūsų autorių sakė, kad jie – tautos išdavikai, apie juos buvo kuriami filmai. Tačiau šie žmonės mano, kad taika yra patriotizmas, o ne karas. Toks požiūris nepopuliarus, bet mes jo laikomės“, - tikino „Novaja gazeta“ vyriausiasis redaktorius Dmitrijus Muradovas.

Redaktorius teigė, kad net Nobelio Taikos premijos gavimas rusams gali atrodyti išdavikiškas.

„Novaja Gazeta“ žurnalistę Aną Politkovskają nužudė 2006 metais. Jos mirtis parodė, kaip rizikuoja rusai, drįsę mesti iššūkį valdžiai. Ji buvo žinoma dėl straipsnių apie žmogaus teisių pažeidimus Čečėnijoje.

„Novaja Gazeta“ buvo įkurtas daugiau nei prieš 20 metų, padedant tuometiniam Sovietų Sąjungos prezidentui Michailui Gorbačiovui, kuris dalį pinigų, gautų už Nobelio Taikos premiją 1990 m., skyrė kompiuteriams pirkti. Gorbačiovui priklauso 10 proc. leidinio akcijų, 39 proc. priklauso žiniasklaidos magnatui Aleksandrui Lebedevui, o 41 proc. – leidinio darbuotojams.

2015 m. Nobelio Taikos premijos laimėtojas bus paskelbtas penktadienį, spalio 9 dieną.