2 500 vietų turintis teatras turėtų būti atidarytas 2019 metų pradžioje, jau dešimtmetį nenaudojamo Ataturko kultūros centro vietoje, kurio griovimas kelia nerimą kai kuriems architektams.

Anot R. T. Erdogano, naujas modernus operos teatras Taksimo skverui Stambulo centre suteiks naujos gyvybės. 2013 metais šiame skvere prieš R. T. Erdogano valdymą vyko masiniai protestai, prasidėję dėl netoliese esančio Gezi parko rekonstravimo.

Projekto rėmėjai nori, kad operos teatras taptų tokiu pat simboliu Stambule, kaip Maskvos didysis teatras arba Sidnėjaus operos teatras.
Projekto kritikai nuogąstauja, kad nugriovus centrą išnyks šiuolaikinės Turkijos simbolis, įkurtos Mustafos Kemalio Ataturko, kai subyrėjo Osmanų imperija. Centras pavadintas šalies įkūrėjo garbei.

Tačiau, pasak R. T. Erdogano, priešiškumas pastato atnaujinimui „nesusijęs su jautrumo kultūrai, o su ideologine manija“.

Turkijos prezidentas pridūrė, kad Taksimo skveras, kurio daugumos Stambulo gyventojų nuomone, reikia vengti dėl chaoso ir netvarkos, taps prieinamas tik pėstiesiems, o automobiliams bus įrengtas pravažiavimas po aikšte, kuri „dėl to praturtės“.