Visas dvyliktojo aukšto koridorius buvo pripiltas benzino, prie butų durų prikrauta skudurų, kurie irgi apipilti benzinu. Prie lifto ir laiptinės benzino buvo pripilta itin gausiai, irgi prikrauta skudurų, išmirkytų degiame skystyje.

Gyventojų manymu, kažkas pasistengė, kad prasidėjus gaisrui žmonės negalėtų pabėgti.

Žmogus, kuris pirmasis išėjo į koridorių, išgirdo bandomo uždegti žiebtuvėlio garsą. Bet jis neužsidegė. Manoma, padegėjas išgirdo, kad kažkas išėjo iš buto, todėl spruko nespėjęs padegti benzino. Gyventojas girdėjo kažką nubėgant laiptais.

Bendrabučio gyventojas 3.31 val. iškvietė policiją.Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai DELFI patvirtino, jog toks iškvietimas buvo gautas. Atvykę patruliai užfiksavo, kad prie lifto ir koridoriuje pripilta skysčio, skleidžiančio stiprų benzino kvapą, prikrauta tame skystyje išmirkytų skudurų.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl pasikėsinimo sunaikinti svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu.

Bendrabučio gyventojai išsigandę. Pasak jų, visi dvyliktojo aukšto gyventojai neturėjo galimybių išsigelbėti. Šiame name gyvenančios moterys DELFI sakė manančios, jog šis įvykis gali būti susijęs su kiek anksčiau įvykusiu konfliktu tarp dvyliktojo aukšto ir kito aukšto gyventojų.

Paklaustos, ar logiška padeginėti namą (nors ir kitą aukštą), kuriame pats gyveni, moterys atsakė, kad visą laiką girtaujant, logikos nebelieka.