Megan Young „Mis Pasaulis“ karūną užsidėjo 2013 metais, kai atstovavo savo mamos gimtinei Filipinams. Tačiau kalbėdama Oksfordo universiteto studentams ji stengėsi akcentuoti ne savo grožį, o apginti konkursą „Mis Pasaulis“ nuo tų, kurie tvirtina, kad tokie renginiai žemina moterį.

Prieš kalbą susirinkusiems studentams M. Young ir šių metų grožio konkurso dalyvės vaikštinėjo po senus universiteto pastatus, kuriuose studijavo ne vienas visame pasaulyje garsus mokslininkas, rašytojas ir akademikas. M. Young neslėpė, kad prieš savo kalbą jautė jaudulį.

Debatuose M. Young kompaniją palaikė merginos, kurios kovos dėl 2014 metų „Mis Pasaulis“ titulo. Viena jų – „Mis Anglija“ Carina Tyrrell, kuri mokosi paskutiniame medicinos studijų kurse Kembridžo universitete, kuris tradiciškai konkuruoja su Oksfordo universitetu.

Pasibaigus ekskursijai po universitetą M. Young ir šių metų konkurso „Mis Pasaulis“ dalyvės patraukė į „Oxford Union“, kur prie jų prisijungė 1953 metų grožio konkurso nugalėtoja Denise Perrier.

„Mis Pasaulis 2014“ vyks gruodžio 14 dieną Londono arenoje „ExCeL Arena“, kur Megan Young perduos karūną naujausiai pasaulio grožio karalienei.