Remiantis žiniasklaidos pranešimais, šie pabėgėliai iki sienos atkeliavo laukais ir miškais. Nuogąstaujama, kad per ateinančias kelias dienas situacija pasienyje taps dar labiau įtempta, nes, nepaisant ribojimų, žmonių srautas nemažėja.

Laukais ir miškais prie sienos, nepaisydami pavojų, ir toliau keliauja geresnio gyvenimo ieškantieji – kartu jie gabenasi visą turimą kuklų turtą, dauguma į kelionę leidosi su mažais vaikais. Idomenyje laukiantieji, kada galės kirsti sieną su Makedonija, susirinko į protesto akciją. Jie prašo Vokietijos pagalbos ir reikalauja atidaryti sieną.

Nemažai tokių, kurie tiesiog stovi ir pasyviai stebi situaciją. Pro spygliuotą vielą jie viltingai žvelgia į Makedonijos pasienio pareigūnus ir policijos pareigūnus, kurie duotų ženklą atverti vartus ir įleisti kelis šimtus žmonių – deja, šis skaičius pernelyg mažas, kad situacija Idomenyje įrengtoje pabėgėlių stovykloje palengvėtų. Graikijos valdžios skaičiavimu, šiuo metu Graikijoje įstrigę apie 22 tūkst. emigrantų ir pabėgėlių. Baiminamasi, kad artimiausiomis dienos šis skaičius gali perkopti ir 70 tūkst.