„Atsisakiau savo advokato Lino Kuprusevičiaus paslaugų nuo spalio 10 d., ši byla sugriovė mano karjerą ir toliau griauna, nebesugebu išsimokėti už teisines paslaugas“, – ketvirtadienį Vilniaus apygardos teisme, kuris atvertė rezonansinę bylą, pareiškė buvęs Liberalų sąjūdžio narys Š. Gustainis.

Jis taip pat pažymėjo, kad teismo posėdžiuose nėra užtikrinama jo, kaip kaltinamojo, teisė į gynybą, nes klausantis slapta pareigūnų darytų garso įrašų neįmanoma suprasti, apie ką yra kalbama. „Atimama iš manęs galimybė gintis“, – Š. Gustainis pažymėjo, kad jau dabar yra nuteistas, nors byla dar net neišnagrinėta.

Nors Š. Gustainis atsisakė gynėjo, tačiau tai neužkirto kelio toliau nagrinėti baudžiamąją bylą – teisėjų kolegija nutarė, kad Š. Gustainiui bus paskirtas valstybės advokatas, kurio jis negalės atsisakyti. O kol jo nėra, teismas tęs darbą, Š. Gustainio teisės esą nebus pažeistos.

„Ši byla yra iš anksto buvo visiškai nulemta, nesvarbu, ar tu turėsi advokatą, ar tave kas gins, ar ginsiesi pats – man labiau norisi nusipirkti valgyti sau ir savo vaikams nei išleisti pinigus advokatui ginantis nuo kažko, ko nesuprantu, – sakė Š. Gustainis. – Ir noriu pasakyti, kad neigiu kaltinimus, nėra jokių įrodymų, nėra nė vieno mano įrašyto pokalbio, ir dar turiu klausytis pokalbių, kur nesuprantama, kas yra sakoma. Tai yra nelogiška.“

Š. Gustainis pažymėjo, kad politinės korupcijos byla trukdo jo verslui. „Trukdo turėti normalius darbo santykius, trukdo būti verslininku, dėl to, kad žlugdo mano verslą, aš negaliu mokėti sau didesnio atlyginimo kaip minimumas“, – sakė buvęs Seimo narys. Kaip jo verslas yra žlugdomas, Š. Gustainis neatsakė.

Tuo metu E. Masiulis sako suprantantis buvusio partiečio situaciją. „Jeigu žmogus neturi pinigų, kaip čia vertinsi – procesas yra ilgas, advokatai turi savo įkainius ir akivaizdu, kad norint turėti advokatą, gynėją, reikia mokėti jam atlyginimą, tiesiog yra žmogiška situacija“, – sakė buvęs Libaralų sąjūdžio pirmininkas. Paklaustas, kiek jam asmeniškai jau kainavo gynyba korupcijos byloje, E. Masiulis nesileido į kalbas: „Tai – privati informacija“.

Daugiau apie tai skaitykite DELFI.