Itin sudėtingos ir daugybę nusikalstamų veikų apimančios baudžiamosios bylos medžiaga ir kaltinamųjų likimas yra patikėtas trims teisėjams – kolegijai pirmininkauja teisėja Nijolė Žimkienė, jai talkina Jurgita Kolyčienė ir Ugnius Trumpulis.

Į kaltinamųjų suolą sėdo buvęs Liberalų Sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis, iki šiol Seimo nario mandato neatsisakęs buvęs jo pavaduotojas Gintaras Steponavičius, buvę parlamentarai Šarūnas Gustainis (liberalas) ir Vytautas Gapšys (darbietis) bei politikus, įtariama, papirkinėjęs ir jiems nurodymus davęs buvęs koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis.

Šioje byloje teisiami ir trys juridiniai asmenys – Liberalų Sąjūdis, Darbo partija ir koncernas „MG Baltic“. Jiems byloje atstovauja advokatai.

Baudžiamosios bylos nagrinėjimą teisėjai suplanavo dar prieš tris savaites, kai susipažinę su Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro Justo Lauciaus pateikta bylos medžiaga nustatė, kad nėra jokių kliūčių aiškintis politikos ir verslo atstovams pateiktus kaltinimus. Dėl užimtumo kituose procesuose teisėjai pirmąjį posėdį paskyrė neįprastai anksti – 8 val. ryto.

Į pirmąjį teismo posėdį kaltinamieji ir net dešimt jų gynėjų atvyko dar gerokai prieš posėdį, tik E. Masiulis pasirodė lygiai 8 val. Tuo metu G. Steponavičius neatvyko į teismą.

Valstybinį kaltinimą šioje byloje palaikyti atvyko šioje itin sudėtingoje byloje tyrimą atlikęs Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Justas Laucius.