Pirmoji ponia beveik valandą vaikščiojo su gidais XVII amžiaus švedų pastatytoje pilyje, kuri iš pradžių buvo naudojama prekybai mediena, bet galiausiai buvo paversta „sandėliu“, iš kur į Naująjį pasaulį buvo gabenami vergai.

M. Trump ekskursijai po pastatą vadovavo muziejaus direktorius Kwesi Esselis-Blanksonas. Ji išbuvo apie 10 minučių tamsioje ankštoje požeminėje kameroje, kur buvo laikomi į vergiją patekę.

Po to ji priėjo prie „Durų, neturinčių kelio atgal“, iš kur juodaodžiai buvo gabenami į vergų turgus Naujajame pasaulyje, neturėdami vilties kada nors sugrįžti į Afriką.

JAV pirmoji ponia drauge su gidu išėjo pro tas duris ir sugrįžo atgal, o vėliau padėjo vainiką, kelias akimirkas patylėjo ir paliko įrašą svečių knygoje.

Prezidento Donaldo Trumpo sutuoktinė pradėjo savo pirmąją ilgą savarankišką kelionę po užsienio šalis, atlikdama pirmosios ponios vaidmenį.

Slovėnijoje gimusi M. Trump antradienį išvyko savo pirmojo vizito į Afriką, siekdama atkreipti dėmesį į vaikų gyvenimo sąlygas žemyne.

M. Trump taip pat planuoja šią savaitę pabuvoti Malavyje, Kenijoje ir Egipte.