Kovo 2 d. sostinės Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, turėdami informaciją dėl neteisėto disponavimo galbūt falsifikuotais pieno mišiniais/maistu kūdikiams „Aptamil“ ir bendradarbiaudami su tarptautinėmis institucijomis, atliko patikrinimą vienoje sostinės veikiančioje uždarojoje akcinėje bendrovėje, rašoma policijos pranešime.

Patikrinimo metu piliečiui T. T. priklausančioje įmonėje kriminalistai rado ir paėmė daugiau nei 18 tūkst. pakuočių (11 t) pieno mišinių „Aptamil“, kurie, įtariama, yra suklastoti ir pavojingi žmogaus sveikatai. Nelegali produkcija, kurios bendra vertė viršija 240 tūkst. eurų, buvo paruošta realizuoti Lietuvoje ir kitose Europos Sąjungos šalyse, todėl potencialiai galėjo nukentėti tūkstančiai kūdikių.

Pieno mišiniai neteisėtai paženklinti „Danone“ įmonių grupei priklausančiu, vienu labiausiai pasaulyje atpažįstamu prekės ženklu „Aptamil“, tačiau didžiausią nerimą kelia tai, kad į pakuotes supiltas turinys galbūt neatitinka sveikatos normų reikalavimų ir yra žalingas kūdikių sveikatai. Išvadą dėl šios paimtos produkcijos pateiks Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, taip pat oficialūs „Danone“ atstovai. Šie įvykiai primena tragiškus įvykius Kinijoje, kuomet dėl apsinuodijimo falsifikuotais pieno milteliais nukentėjo 171 kūdikis, iš jų 13 mirė (Kinijos žiniasklaidos duomenimis, mirė 50-60 kūdikių).

Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdyboje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl svetimo prekių ar paslaugų ženklo naudojimo.