Pekinas pirmą kartą pristato tiek daug naujų gaminių. Paryžiaus aviacijos paroda jau daugiau nei šimtą metų amžiaus tampa savotiška naujausių keleivinių lėktuvų, karo lėktuvų ir dronų iš viso pasaulio ekspozicija po atviru dangumi.

Į Paryžiaus šiaurinėje dalyje esantį Buržė oro uostą, kur ir vyksta minėtoji aviacijos paroda, Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas atskrido „Airbus A400M“.

Parodą pradėjo „Patrouille de France“ akrobatinio skraidymo komanda, buvo galima stebėti parodomuosius slapiojo JAV karinių oro pajėgų naikintuvo F-35 skrydžius ir šou, parengtą Prancūzijos karinių oro pajėgų „Dassault Rafale“ naikintuvo.

Šiais metais Prancūzijos aviacijos mugėje dalyvauja net 15 orlaivių gamintojų iš Kinijos, o joms vadovauja Kinijos aviacijos pramonės korporacija (AVIC) ir Kinijos komercinių orlaivių korporacija (Comac).

Kinija Prancūzijoje išdidžiai pristato iš ketvirtosios kartos slapųjį naikintuvą „J-31 Gyrfalcon“ ir žvalgybos bei atakos droną „Wing-Loong II“.

Kinijos civilinės aviacijos pramonė ypatingo dėmesio sulaukia nuo pat gegužės, kai buvo pristatytas pirmasis Kinijoje pagamintas didžiulis keleivinis lėktuvas C919. Paryžiuje Kinijos komercinių orlaivių korporacija demonstruoja bendrą projektą su Rusijos orlaivių gamintojais.

Paryžiaus aviacijos parodoje šiais metais veikia inovatyvi laboratorija ir dirbtuvės, skirtos tiek profesionalams, tiek aviacijos gerbėjams. Čia pristatomos naujausios technologijos ir technologiniai startuolių ir pramonės gigantų sprendimai.

Kas dvejus metus rengiama Paryžiaus aviacijos mugė – didžiausia ir prestižiškiausia visame pasaulyje. Pirmą kartą surengta dar 1909 metais.