Antradienį, pirmąją aviacijos šventės dieną, daugelis Kinijos karinių oro pajėgų orlaivių džiugino savo puikiais pasirodymais ekspertus, aviacijos entuziastus ir kitus renginio dalyvius.

Rugpjūčio 1-osios akrobatinio skraidymo komanda (Bai Kinijos liaudies respublikos karinių oro pajėgų akrobatinių skrydžių komanda) ir Kinijos liaudies respublikos karinių oro pajėgų Aviacijos universiteto Raudonųjų erelių akrobatinių skrydžių komanda atliko daugybę akrobatinių triukų.

Tai buvo pirmasis 2011-aisiais įkurtos Raudonųjų erelių akrobatinių skrydžių komandos pasirodymas.

Vaiskiai mėlyno tarsi paveiksluose dangaus fone lėktuvai puikiai sąveikavo ir derino manevrus tarpusavyje, išpiešdami dangų spalvotų dūmų plunksnomis ir sukurdami dailų bendrą vaizdą.

Bai akrobatinių skrydžių komanda skrido J-10 naikintuvais – tai Kinijoje pagaminti trečiosios kartos orlaiviai. J-10B orlaiviai, kurių nosis yra pakeista pagal J-10, taip pat pasirodė aviacijos šventėje.

Vėliau sekė itin lauktas parodomasis J-20 naikintuvo skrydis. Tai naujos slapiųjų naikintuvų kartos orlaivis, savarankiškai sukurtas Kinijos. J-20 naikintuvai palaipsniui įsiliejo į Kinijos liaudies respublikos karinių oro pajėgas. Tai padės ir toliau stiprinti visapusiškas karinių oro pajėgų galimybes.

Danguje pasirodė ir Y-20, didelis daugiafunkcinis karinis transporto orlaivis. Kinijoje sukurtas lėktuvas tinkamas tolimoms užduotims, įskaitant įvairiausių medžiagų ir karinio personalo gabenimą sudėtingomis oro sąlygomis.

Oficialus Y-20 orlaivio pasirodymas žymi Kinijos strateginės oro ginkluotės raidos proveržį.