Buvęs Politinio biuro narys Sun Zhengcai, vadovavęs Komunistų partijos skyriui pietvakariniame Čongčingo didmiestyje, tapo naujausiu aukšto rango veikėjų, nušluotu per prezidento Xi Jinpingo paskelbtą karą korupcijai. Jis buvo pripažintas kaltu paėmęs daugiau kaip 170 mln. juanių (22,4 mln. eurų) kyšių, sakoma Tiandzino 1-ojo tarpinės instancijos liaudies teismo tinklalapyje paskelbtame pranešime.

Anksčiau spėliota, kad 54 metų Sun Zhengcai gali būti paskirtas į septynis narius turinčio Politinio biuro elitinį nuolatinį komitetą. Šiam aukščiausiosios valdžios organui pirmininkauja Xi Jinpingas.

Kadangi Sun Zhengcai buvo jauniausias Politinio biuro narys, kai kurie jį netgi laikė potencialiu Xi Jinpingo įpėdiniu.

Teismas nurodė, kad kaltinamajam, bendradarbiavusiam su tyrėjais, buvo skirta „švelnesnė“ bausmė. Be laisvės atėmimo bausmės, Sun Zhengcai „pavogtas turtas jau yra konfiskuotas“, sakoma pranešime.

Sun Zhengcai buvo kaltinamas naudojęsis savo tarnybine padėtimi, kad sudarytų sąlygas pasipelnyti kitiems veikėjams, taip pat neteisėtai priimdavęs pinigus, sakoma ankstesniuose teismo pranešimuose.

Pareigūnas ir įtariami jo bendrai buvo apkaltinti ėmę kyšius, kad padėtų neįvardytoms organizacijoms ir asmenis gauti užsakymų inžinerijos srityje, leidimų užsiimti verslu ir kitokių palengvinimų.