Gordono Bennetto vardo varžybos, kurių organizatoriai sako, kad jos yra seniausios visame pasaulyje, sukviečia geriausius pilotus iš viso pasaulio. Pagrindinis jų tikslas – nukeliauti savo oro balionu kuo įmanoma toliau.

Varžybų metu skrendama ir naktimis, kertamos valstybių sienos.

Prancūzai Vincentas Leysas ir Christophe‘as Houver savo oro balionu nuskrido 1834 kilometrus ir 720 metrų. Jų kelionės finišu tapo vietovė netoliese Vaiso Estijoje.

„Emociškai įsimintiniausias momentas buvo tada, kai kirtome Lietuvos sieną, nes tai buvo svarbu, niekam to nebuvo pavykę. Tai reiškė, kad tada supratome, jog mums gali pasisekti. Tai buvo bene pirmoji mūsų savotiška pergalė, o paskutinis etapas, savaime suprantama, jau pats nusileidimas. Nusileidimas buvo tiesiog fantastiškas, labai sklandus. Pūtė dviejų mazgų vėjas, sąlygos buvo kone idealios“, - pasakoja varžybų nugalėtojas Christophe‘as Houver.

Prancūzų duetas buvo vienintelė 21 karšto oro balionų pilotų komanda, sugebėjusi praskrisi siauru oro koridoriumi tarp Rusijos Kaliningrado srities ir Baltarusijos. Dauguma jų varžovų jiems nusileido net 500 kilometrų ir leidosi Lenkijoje.