Šilainių apygarda laikoma politiškai įdomia, nes joje balotiruojasi ir debatuose diskutavo Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis, ilgai dvejojęs, kur kelti savo kandidatūrą, šioje apygardoje 2012 m. išrinktas konservatorius Rimantas Jonas Dagys, LSDP narė Birutė Vėsaitė, Darbo partijos atstovas Mečislovas Zasčiurinskas, Liberalų Sąjūdžio atstovas Rimantas Mikaitis. Debatuose taip pat dalyvavo Lietuvos liaudies partijos atstovė Lina Černeckytė-Helstein Lietuvos centro partijos atstovas Eligijus Dzežulskis-Duonys, Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) atstovas Darius Kudirka.

Kandidatai prisistatė rinkėjams, diskutavo apie emigracijos, ekonomikos, švietimo, Kauno ir Šilainių problemas, atsakė į rinkėjų klausimus. Debatus moderavo DELFI vyr. redaktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė.

Šie debatai yra akcijos „Balsuok atsakingai“ dalis. Jos metu bus surengta debatų 60 apygardose ir išdalinta 50 tūkstančių rinkėjo atmintinių. Debatus ves žurnalistai, o juos organizuoti padės net keletas jaunimo organizacijų.