Vienas nuteistųjų Evaldas Jasiliūnas, atliekantis bausmę paskutinius gyvavimo mėnesius skaičiuojančiame Lukiškių kalėjime, sako, kad taip ir yra – esą net šešiolika kartų teistas kalinys bendradarbiavo su Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnais ir, norėdamas padėti demaskuoti du galimai neteisėta veikla užsiimančius prižiūrėtojus, jį įvėlė į nusikalstamą schemą.

„Dabar esu kaltas tik dėl to, kad turėjau pinigų“, – sakė Lukiškių kalėjime kalintis 33 metų marijampolietis Evaldas Jasiliūnas. Iki bausmės pabaigos jam teliko vos pusmetis, dėl prieš keliolika metų įvykdyto nusikaltimo vyras negali anksčiau laiko būti išleistas į laisvę, todėl skaičiuoja kiekvieną dieną iki išėjimo.

Bet naujai iškelta baudžiamoji byla vyrui gali užkirsti galimybę išeiti į laisvę net ir atlikus bausmę – Kalėjimų departamento Imuniteto skyriaus pareigūnų atliktą ikiteisminį tyrimą kontroliavusi Vilniaus apygardos prokuratūra nusprendė, kad surinkta pakankamai duomenų, jog E. Jasiliūnas galėjo padaryti jam inkrminuojamas nusikalstamas veikas – siekdamas asmeninės gerovės papirko Lukiškių kalėjimo pareigūnus.

Daugiau apie tai skaitykite DELFI.