19 kilometrų ilgio tilto projekte numatytos dvi atskiros paralelios struktūros – viena automobiliams, o kita traukiniams. Tai bus ilgiausias tiltas Rusijos istorijoje ir ilgiausias tokio tipo tiltas visoje Europoje.
Krymo gyventojai tikisi, kad, pastačius tiltą, regiono ekonomika gaus reikiamą impulsą vystymuisi.

Nepaisant to, Rusijos valdžia buvo priversta tilto geležinkelio atkarpos statybų pabaigos terminą nukelti dar metams. Pareigūnų teigimu, pirminį planą tenka koreguoti atsižvelgiant į traukinių, kurie juo dundės, svorį. Skelbiama, kad tilto projektas pareikalaus esminių kelių abejose Kerčės sąsiaurio pusėse darbų. Panašu, kad rusams ir čia kilo rimtų problemų.

Planuoto 300 kilometrų ilgio keturių juostų greitkelio, turėjusio sujungti tilto pabaigą Kryme su pusiasalio sostine, statybos dar net neprasidėjo. Taip nutiko iš projekto pasitraukus pagrindiniam darbų vykdytojui. Be to, dabar jis per teismus iš Rusijos valdžios reikalauja 4,2 mln. dolerių (3,69 mln. Eur) kompensacijos.

Rusijos valdžia suskaičiavo, kad tilto statybos kainuos apie 3,13 mlrd. dolerių (2,75 mlrd. Eur). Parama Krymui taps dar vienu iššūkiu Rusijos biudžetui, kuriam ir taip nestinga problemų dėl atpigusios naftos.