Į šiuos klausimus atsakymo ieškantys Vilniaus apygardos teismo teisėjai net paskyrė psichofiziologinį tyrimą, kurio metu bandė išsiaiškinti, kas meluoja – ar nužudytos naujagimės tėvas Edvardas Subočius, ar vaikelį pagimdžiusi jo motina Ivona Skorulskaja.

Šio tyrimo išvados turėjo būti paviešintos pirmadienio teismo posėdyje, tačiau dėl neaiškių priežasčių jame nepasirodė prieš pusmetį į laisvę paleistas E. Subočius. O be kaltinamojo bylos nagrinėti teismas negali.

Nuolat registruotis policijoje privalantis E. Subočius neigia jam pateiktus kaltinimus dėl tyčinio naujagimės nužudymo, tuo metu mergytės, kuriai nebuvo lemta gyventi, motina I. Skorulskaja aiškina, kad būtent jis esą kūdikį paskandino upėje.

„Manau, tai yra šios merginos kerštas – jie trumpai kažkiek draugavo, o jis ją metė“, – sako advokatas Stasys Karvelis, ginantis E. Subočių. Jo teigimu, vyras neneigia, kad jis buvo biologinis mergytės tėvas, nes tai nustatė DNR tyrimai, tačiau jis kategoriškai neigia, jog kaip nors būtų susijęs su nusikaltimu.

„Ekspertai sako, kad mergaitė po gimimo maitinta, o I. Skorulskaja teigia, kad viskas buvo padaryta iš karto po gimimo – vadinasi, ji meluoja“, – teigė S. Karvelis.

Daugiau apie tai skaitykite DELFI.