Šis atsiprašymas buvo paskelbtas pasipylus kritikos lavinai dėl bendrovės apsaugininkų veiksmų prieš sekmadienį įvykusį skrydį ir „United“ pirmųjų paaiškinimų. Internete žaibiškai išplito keleivių nufilmuoti vaizdo įrašai, kuriuose matoma, kaip vienas keleivis prievarta išvelkamas iš lėktuvo sukruvintu veidu.

69 metų Davidas Dao atsisakė būti „išmestas“, kai į tą reisą buvo parduota daugiau bilietų negu lėktuve buvo vietų. Ši oro bendrovės praktika dabar atsidūrė dėmesio centre.

Bendrovės pirminis atsakas iš dalies kaltino keleivį ir tai išprovokavo pykčio bangą visame pasaulyje.

Pastarasis incidentas atkreipė dėmesį į bendrovių praktiką parduoti daugiau bilietų negu yra vietų ir vėliau prireikus išlaipinti dalį keleivių. Šį metodą bendrovės vis dažniau taiko, kad apsisaugotų nuo nuostuolių, patiriamų, kai bilietus įsigiję keleiviai juos paskutinę minutę atšaukia.

Vis dėlto kai kada šie skaičiavimai nepasiteisina ir bilietų parduodama daugiau negu į lėktuvą gali tilpti keleivių. Tokiais atvejais bendrovės paprastai pasiūlo nuolaidų kuponų ir piniginių kompensacijų, kad keleiviai sutiktų palikti lėktuvą ir išskristi vėlesniu reisu. Kai tokie paskatinimai nesuveikia, įstatymai bendrovėms leidžia rinktis įvairias priemones.