Rugpjūčio 11 d. 00.38 val. telefonu 112 paskambinęs pilietis pranešė, kad iš picerijos Vilniuje, Dzūkų g. 38A, išvažiavo automobilis „Fiat“, kurio vairuotojas ir keleiviai yra neblaivūs.

Ties Dzūkų g. 83-iuoju pastatu automobilio vairuotojas (A. S., gim. 2000 m.) nepakluso teisėtiems pareigūnų reikalavimams sustoti, todėl buvo pasivytas ir, blokavus kelią, sustabdytas Subačiaus ir Sukilėlių g. sankryžoje.

Stabdomas „Fiat“ kliudė vieną policijos automobilį „Škoda“ ir atsitrenkė į kitą - „Nissan“. Abu juos apgadino.

Iš sustojusio automobilio iššoko ir ėmė bėgti vairuotojas, jį vijęsis pareigūnas perspėjo, kad bus panaudotas tarnybinis ginklas ir iššovė du įspėjamuosius šūvius į orą.

A. S. buvo sulaikytas Krivūlės gatvėje.

Paaiškėjo, kad bėglių automobilį vairavo 15-metis. Jis buvo girtas - 1,38 prom.Į policijos komisariatą pristatyti ir automobiliu važiavę jaunuoliai: R. S., gimęs 1997 m., L. M., D. D. ir R. D., gimę 1998 m., J. J. gimusi 2001 m., S. S., gimęs 1999 m.

DELFI primena, kad vairuotojai pabėgus, kiti liko sėdėti automobilyje pakeltomis rankomis. Pareigūnų duomenimis, visi vaikai, net mergina, buvo neblaivūs.

Visi buvo nuvežti į komisariatą, pareigūnai naktį ieškojo šių vaikų tėvų. Tėvams teks atlyginti ir už sudaužytas policijos mašinas.

Pastarosiomis savaitėmis Vilniuje per bėglių gaudynes jau apdaužyti šeši policijos automobiliai.Pastarąjį mėnesį gana dažnai bandoma sprukti nuo policijos pareigūnų. Jauniausias iki šiol nesėkmingai pabėgti bandęs vairuotojas buvo šešiolikmetis.