Kaip teigiama Izraelio gynybos ministerijos pranešime, amerikiečių finansuota sistema „Arrow 3”, kurią kartu kūrė Izraelio valstybinė įmonė „Aerospace Industries“ bei JAV įmonė „Boeing Co.“, perduota Izraelio karinėms oro pajėgoms.

„Arrow 3” kartu su „Arrow 2”, veikiančia nuo 2000 m., reikšmingai sumažins balistinių raketų patekimo į Izraelio teritoriją tikimybę.

„Arrow 2” sistema skirta perimti sviedinius tiek dideliame, tiek ir mažame aukštyje. „Arrow 3” raketos pateks į kosminę erdvę, kur jų kovinės galvutės atsiskirs ir taps palydovais-kamikadzėmis ar žudymo įrankiais, atakuosiančiais ir susidursiančiais su taikiniais.

Šios sistemos skirtos neutralizuoti priešininko raketas su branduoliniu, biologiniu ar cheminiu užtaisu. Izraelis dažnai išreiškia nerimą dėl Irano keliamo pavojaus balistinių raketų pavojaus.

Jungtinės Valstijos turi atskirą balistinių raketų perėmimo sistemą „Aegis“.

Dar viena izraeliečių sistema „David‘s Sling“ skirta numušti vidutinio nuotolio nedideliame aukštyje esančias raketas, kurių savo arsenale turi Irano remiama „Hezbollah“ grupuotė – libaniečių kovotojai, pastarąjį kartą į karinius veiksmus su Izraeliu įsivėlę 2006 m.